Szobaketrec

Mikor egy kölyök kutya megérkezik új otthonába, sok-sok új helyzettel kell megbirkóznia új családjának. Hol aludjon a kutyus, hogy neveljük szobatisztaságra, hova tegyük, mikor nem vagyunk otthon, mit csináljunk, hogy ne rágjon, egyen meg semmit…

Néhány tenyésztő nagyon előre látóan már a kezdetektől fogva szobaketrechez szoktatja az apróságokat, amivel nagyon nagy segítséget nyújtanak a leendő gazdiknak. A kölykök már a kezdetektől fogva megtanulják, hogy a szobaketrec a pihenés helye, egy kellemes zug, ahová bármikor elvonulhatnak, amikor nyugalomra vágynak. A legtöbb kutya igényes önmagára, ezért nem végzi el a dolgát kis helyen, ahol bele feküdhetne a végtermékbe. Ezért, ha kutyánk fekhelye szobaketrecben van, felgyorsíthatjuk a szobatisztaságra nevelés folyamatát, kedvencünk gyorsan megtanulja szabályozni szükségleteit.

Míg a lakás számtalan veszélyforrást rejt kiskutyánk számára, addig a szobaketrecben olyan szétrághatatlan játékokat, rágni valókat tudunk elhelyezni, amik nem veszélyeztetik a kölyök biztonságát. Így, mikor nem tudjuk szemmel tartani kedvencünket, a szobaketrecben elhelyezve biztosak lehetünk abban, hogy sértetlenül és kipihenve látjuk újra.

Az utazáshoz elengedhetetlenül fontos egy megfelelő méretű, biztonságos szállítóboksz.  Ha kutyánk már hozzá szokott a szobaketrec használatához, nem jelenthet számára problémát a szállítóboksz elfogadása sem.  Kutyakiállításokon, versenyeken is gyakori látvány, hogy a várakozó, pihenő kutyákat szoba- vagy szállítóketrecekben helyezik el, amíg elérkezik a munka ideje.

A szobaketrecnek számos pozitív hatása van kiskutyánk nevelésére, egészsége megőrzésére, ezért nyugodtan használjuk, ha szükségesnek látjuk.

Szerzői jog által védett oldal