Kutyaszállítás

Ha kistestű kutya szállításáról beszélünk, a legfontosabb szempont a kutya biztonsága, tehát az ölben való utazást egyből el kell vetnünk. Bár a kutyus minden bizonnyal ennek örülne a legjobban, de itt a legnagyobb a sérülés esélye egy váratlan manővernél, fékezésnél. Bármilyen erősebb hang vagy fényhatás megijesztheti a kutyát, ekkor pedig akadályozhatja a vezetőt, és balesetveszélyes helyzetet teremthet.

Ezzel szemben a kutyahordozók az eb méretéhez igazodva garantálják a sérülésmentes utazást és nem utolsó sorban a kutyus nyugalmát. A szállítóbox egy nyugodt pihenőhely legyen, ahol a kutya az idejét alvással, pihenéssel tölti, tehát fontos, hogy ne foglalkoztassuk, ha már betettük a helyére. Ha eleinte nyugtalankodik, ne vegyünk róla tudomást, meg fogja tanulni némi gyakorlással, hogy nem sokára úgyis kivesszük és jutalomként valami új, izgalmas helyet fedezhet fel a gazdájával.

Ezért fontos, hogy az utazáshoz pozitív élményeket kapcsoljunk, ne csak olyan helyre menjünk vele, ahol kellemetlenségek érhetik, például állatorvos, kozmetikus. A hordozó jelentse kedvencünk számára a kalandot, érdekességet, kiadós mozgást, játékot! Minden utazást zárjon egy alapos séta, ahol a kutya kiadhatja a felgyűlt energiáit, kedvére szimatolhat, futkározhat.

Szerzői jog által védett oldal