Nem hozza vissza a játékot

Egy szívesen játszó kutyával könnyű a élet, a tanulás gyors és lelkes, mindig van valami a kezünkben, amivel lehet kedvencükre hatni. A játék fontossága már az alomban megjelenik, ahol kemény játszmákkal szerzik meg a kölykök a játékot, ezzel a rangsorban elfoglalt helyüket is megerősítik. A játék lehetőséget nyújt kapcsolatunk elmélyítésére kutyánkkal, egy olyan kötelék alakul ki közöttünk, amely másképp nem jöhetne létre.

Az erős zsákmányszerző készséggel rendelkező kutya életében a fő motiváció a játék, vagyis a zsákmány. Azért, hogy megszerezze, hajlandó szinte bármire, így a tanulás, a kutya lefárasztása könnyen megoldható.

Ha azzal szembesülünk, hogy kedvencünk bár szívesen játszik, ezt magában teszi, nem von be minket, azon könnyedén lehet segíteni. Tegyünk kutyánkra egy hosszabb, könnyű pórázt vagy zsineget és úgy kezdjünk bele a játékba. Amikor a kutya megszerzi a zsákmányt és vidáman elvonulna vele, óvatosan húzzuk magunk felé a pórázzal. Ahogy elérhető távolságba kerül a játék, kezdjünk el a kutyával huzakodni, játszani. Ezzel megtanítjuk kedvencünket arra, hogy érdemes velünk játszani, így minden sokkal érdekesebb, mint egyedül. Egy kis huzakodás után dobjuk el újra az apportot, és ismételjük meg a korábban leírtakat.

Fontos, hogy a játék csak akkor érjen véget az apport elvételével, amikor tényleg be akarjuk fejezni a játékot. A kutyának látnia kell, hogy a gazdi mindig visszaadja a zsákmányt, így a mulatság folytatódhat.

Kis idő múlva kutyánk meg fogja érteni, hogy a gazdival sokkal szórakoztatóbb a játék, és nem fog többé kelleni a póráz sem.

Szerzői jog által védett oldal