Húzza a pórázt

A kellemes, kapcsolatépítő séta jó esetben a mindennapok részét képezi, de nagyon nehézkessé tud válni, ha nem tanítjuk meg kedvencünknek a laza pórázon való közlekedést. A póráz húzás általános probléma nagyon sok kutya-gazda kapcsolatban. Ennek oka a nem megfelelő felszerelés, a helytelen póráz kezelés, és a le nem tisztázott rangsor. A rangsor rendezés egy lassabb, de elmaradhatatlan folyamat, ami rendszeres munkát igényel. Amikor a gazdi rendezi otthon a rangsort, a pórázon vezetés is jelentősen könnyebb lesz.

A megfelelő felszerelés egy sarkalatos pontja a könnyed sétának. Mindig a kutya méretéhez, habitusához, tudásához választjuk az eszközöket. Tehát nem a tetszetőség és a divat a lényeg, hanem a használhatóság.

A póráz kezelést elsajátíthatjuk kutyaiskolában vagy háznál képzés keretében de, ha már a képzett kutyánkkal szeretnénk kényelmesen sétálni, bentlakásos iskolában is tanulhat kedvencünk. Mivel minden kutya más, ezért személyre szóló oktatást igényelnek, nem lehet egy általános tanítási módszert rájuk húzni.

A lényeg, hogy az alapokat szakembertől tanuljuk meg, mert így gyorsan és a legcélravezetőbb módon fog rögzülni a feladat, rossz beidegződésektől mentesen.