Nem örül nekem, ha hazaérek

Mikor az ember fáradtan hazaér a munkából, jól esik neki, ha kutyája boldogan ugrik a nyakába és szeretetével kárpótolja a napi küzdelmekért. Most hagyjuk, hogy nevelési szempontból mennyire nem előnyös, ha így köszöntjük kedvencünket, de mi van akkor, ha a kutya egyáltalán nem lelkesedik, hogy a gazdi megérkezett?

Jó esetben a kutya tisztában van vele, hogy a jóléte gazdájától függ. Tőle kapja a finom élelmet, a biztonságot, a hosszú és kalandos sétákat és az esti pocak vakargatást. Ezenkívül ő felel azért is, hogy a kutyája minden körülmények között engedelmeskedjen neki, tehát ha szükséges, fegyelmezi is. A kutyák számára ez az egész csomag a kiegyensúlyozott, boldog élet titka, egymás nélkül semmit sem érnek.

Amelyik kutya részesül ezekből, az örömmel fog gazdájához sietni, hiszen végre megjött a főnök! Tehát, ha azt tapasztalod, hogy kedvenced fel se áll, ha haza érkezel, esetleg el is vonul, mikor meglát, akkor valami hiányzik a csomagból. Általában a fegyelem, a tekintély. Miért is örvendezne egy vele egyenrangú, vagy alacsonyabb rangú falkatagnak?

Vedd át otthon az irányítást, legyél következetes, határozott vezető, és jutalmazz bőkezűen, ha kutyád rászolgál.