Ágyra pisil

Kellemes és megnyugtató érzés, mikor kutyánk velünk alszik, együtt nézzük a tévét, vagy csak őt simogatva pihenünk. Felnőttek és gyerekek is szeretik, ha testközelből élvezhetik kutyájuk társaságát, egészen addig, míg fel nem merül a probléma, hogy a kutyus bele pisilt, kakilt az ágyukba.

Nem ritka a dominancia eme megnyilvánulása. Általában kistestű kutyák esetében szokott előfordulni, mivel őket inkább felengedik gazdájuk az ágyukba. Félre értés ne essék, a velünk közös ágyban alvás önmagában nem elegendő kivetnivaló ahhoz, hogy a kutya ilyen nagy bűnt elkövessen. Emellett számos más hiba, hiányosság megtalálható kedvencünk nevelésében, amik együttesen okozzák ezeket a dominanciajelzéseket.

Ilyen nevelési hiba lehet az, ha kutyánk mindenkire felugrál, a történésekre túlzott izgalommal, ugatással reagál, oda kap, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy azt szeretné, pusztít, rombol a lakásban… Ha már velünk is megtörténtek hasonló esetek, ideje a rangsorrendezésnek, mielőtt még komolyabb problémák jelentkeznének.

A helyes rangsor kialakításáról itt olvashatsz bővebben.

Amennyiben nem boldogulsz egyedül és segítségre lenne szükséged, itt találod a lehetőségeket otthoni tréning vagy bentlakásos oktatás formájában.

Szerzői jog által védett oldal