Klikkeres tanítás

A kistestű kutyák jellemzően ragaszkodóak, sok foglalkozást igényelnek és gyakran érzékenyek is, ezért érdemes minél több pozitív élményt nyújtani számukra. Az oktatás is lehet kellemes és szórakoztató, ha a kutya és a gazda személyiségéhez tudjuk igazítani. Ehhez nyújt segítséget a klikker, amivel sok feladat megtanítható, pontosítható, mindezt kényszer nélkül.

Ezzel a módszerrel olyan esetekben érdemes dolgozni, ahol a kutyus jól motiválható játékkal, jutalomfalatokkal. Kitűnően használható a klikker engedelmes feladatok, trükkök tanítására, azok pontosítására, ezáltal a kutya lefárasztásának egyik eszköze lehet.

A munka alappillére a gazdi, neki kell gyorsan és precízen a kutya „keze” alá dolgoznia, hogy sikeres és örömteli legyen az együtt tanulás. Ebben segít az oktató, aki egyszerűen és érthetően megtanítja a párost „klikkerezni”, így ők segítség nélkül is képesek lesznek fejlődni minden körülmények között.

Az óra tartható a megszokott otthoni környezetben, illetve az ismerős környéki helyeken, vagy a kutyaiskolában is. Minden esetben egyéni oktatásról van szó, tehát a figyelem csak a kutyára és gazdájára összpontosul, így gyors fejlődésre lehet számítani.

 

Szerzői jog által védett oldal