Kutyaiskola kistestű kutyáknak

Minden társas lénynek szüksége van arra, hogy kapcsolatba kerüljön fajtársaival. A kutyaiskola a kutyád számára olyan, mintha te a barátaiddal kirándulnál, szórakoznál, vagy sportolnál.  A kutyaiskolai foglalkozások jó alkalmak, hogy még jobban elmélyítsed kapcsolatodat kutyusoddal. Közösen elsajátítjátok a kutyafalka viselkedési szabályait, oktatóink segítenek megérteni a kutyák kommunikációját, viselkedésük mozgató elemeit.

Valójában több olyan probléma van, melyet csak kutyaiskolában lehet orvosolni. Kistestű kutyáknál gyakran előforduló gond, hogy a gazdi féltéséből adódóan elszeparálja a többi kutyától kedvencét, így nincs lehetősége fajtársaival szocializálódni, megtanulni a társas viselkedés szabályait.

Ennek hiányában a kialakuló bizonytalanságból, félelemből nagyon hamar kialakul a félelmi agresszió, ami pokollá teszi a kistestű kutyások életét.

A kutyaiskolai program nem csak a játékról és a bandázásról szól. A nélkülözhetetlen engedelmességi gyakorlatok mellett ügyességi feladatokat is megtanul a kutyád. Az oktatás előre haladtával megtapasztalod, hogy mennyire másképpen, harmonikusabban viselkedik a hétköznapokban egy  iskolázott kutya.

Kutyaiskolánk nem cirkuszba illő feladatok tanítására helyezi  a hangsúlyt. Inkább arra törekszünk, hogy életszerű feladatokat gyakoroljunk, amik a mindennapi életetekben is nagy segítséget fognak jelenteni.

Íme, néhány olyan oktatott feladat a teljesség igénye nélkül, aminek elsajátítása nélkülözhetetlen a harmonikus kutya-gazda kapcsolat érdekében:

 

Pórázon vezetés

Sok gazdának problémát okoz, hogy kutyája húzza a pórázt és ezzel a séta kellemetlenné válik, egyikük sem lel benne örömöt. Nálunk megtanulhatod, hogy kezeld helyesen a pórázt, ezzel gyorsan elérhetővé válik számotokra a laza pórázon való séta.

 

Behívás
Az alapengedelmesség legfontosabb része a behívhatóság. Létfontosságú lehet, akár kedvenced élete is múlhat azon, hogy egy veszélyes szituációban vissza tudod-e hívni.  Több módszert is megmutatunk, begyakorlunk, hogy minden körülmények között helyt tudjatok állni.

 

Ültetés, fektetés elsajátítása
A kutyának természetes testhelyzete az ülés és a fekvés. Nem hátrány, ha ezeket a pozíciókat utasításodra is képes felvenni, nem beszélve arról, hogy az első lépése a helyben maradás oktatásának is.

 

Élelem megtagadás
A jól ismert gyakorlatokon kívül, fontosnak tartjuk az élelem megtagadás  tanítását is, amivel elkerülheted, hogy kutyád megbetegedjen egy véletlenül vagy készakarva eldobott falattól.
A feladatok mindenki számára könnyen elsajátíthatók, nem kell semmilyen speciális eszköz, felszerelés hozzá. Mivel pozitív módszerekkel dolgozunk, ezért jutalomfalatra és játékra szükségetek lesz, ezek elősegítik, hogy kedvenced lelkesen dolgozzon, és veled együtt küzdjön a sikerért.

A kutyaiskola áráról itt olvashatsz.

 

Szerzői jog által védett oldal