Agility kistestű kutyáknak

Az agility kapcsán valószínűleg neked is a kutyáddal való közös edzés, az akadályok és a jó hangulat jut először eszedbe. Ez így is van rendjén, hiszen e sport lényege, hogy a kutyának egy előre meghatározott sorrendben felállított akadály pályát kell teljesítenie úgy, hogy a felvezetője csupán hang- és testjelekkel irányítja.Hogyan lehetséges ez? A kutya és a felvezetője közti maximális összehangoltság és harmónia révén. A kutya és az ember elválaszthatatlan párost alkot a pályán, amit kettőjük magabiztossága és tudatossága tehet sikeressé. Agility-vel foglalkozni egy soha véget nem érő feladat, hiszen ez a sport mindig új kihívások és fejlődési távlatok elé állít.

Az agility versenysport jellege mellett számtalanszor bizonyította átalakító erejét. Mivel ez a sport fajtától és mérettől minden kutya számára nyitott, sikeresen alkalmazzuk a nagyon aktív már-már kezelhetetlennek tartott és a bizonytalan, félénk kutyákkal folytatott munkánk során is. Mivel a feladatok jellegéből adódóan az agility hozzájárul a kutya és felvezetője kapcsolatának elmélyüléséhez, megkönnyítheti az örökbefogadott kutyák beilleszkedését.

A dinamikus, szabad mozgás és a pozitív légkör vonzóvá teszi az agility-t a gyermekek számára is, így remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a kisebbek is bekapcsolódjanak a kutyával való foglalkozásba. Ha fontos számodra, hogy a gyermeked is tudatos, sportos kutyatartóvá váljon, látogassátok együtt az agility edzéseket!

Mi történik az agility edzések során? Az agility tanítása két nagy elemből áll: a kutyának el kell sajátítania a különböző akadályok biztonságos és szabályos teljesítését, valamint a kutya – felvezető párosnak meg kell tanulnia hatékonyan és harmonikusan együttműködni a pálya teljesítése során. Az agility-ben használt akadály típusok: ugró akadályok, karika, távolugró, kúszó, szlalom, palánk, palló, hinta és az asztal. Az edzések az egyes akadályok gyakorlásából, egyszerűbb és bonyolultabb akadály-kombinációk kidolgozásából valamint edző pályák teljesítéséből állnak. A feladatokat az oktató a kutya – felvezető páros tudásának, edzettségi szintjének és aktuális formájának függvényében határozza meg. Az edzéseinken felkészülhetsz versenyeken való részvételre, és szeretettel látunk akkor is, ha a szabadidőtöket szeretnétek közös mozgással eltölteni.

Az agility áráról itt olvashatsz.

 

Szerzői jog által védett oldal